Temel İlk Yardım Eğitimi

TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ 

Çalışanlar genellikle bir acil durumun "ön safında" bulunur. Yaralanmalara hızlı ve doğru tepki verme yetenekleri hayat kurtarabilir. Bu kurs, çalışanlara profesyonel yardım gelene kadar günlük tıbbi acil durumları nasıl tanıyacaklarını ve bir yaralanma veya hastalığa nasıl müdahale edeceklerini öğretir. 

29 Temmuz 2015 tarih ve 29429 sayılı resmi gazetede yayınlanan İlk Yardım Yönetmeliği 19. Maddesine göre ve  İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında;



Eğitime kayıt olabilmek için 18 yaşını doldurmak ve en az ilkokul mezunu olmak gerekir.

Eğitim Süresi

2 gün, 16 saattir.

Eğitim Yeri

Bireysel ilk yardım eğitimleri Konak’ta bulunan merkezimizin eğitim sınıflarında gerçekleştirilmektedir.

Kurumsal ilk yardım eğitimleri; hizmet verdiğimiz firmaların vardiya ve çalışma sistemine uygun olacak gün ve saatlere göre ayarlanmaktadır. Talep doğrultusunda hizmet verdiğimiz kurumların kendi bünyelerinde bulunan salonlarda  verilebilmektedir. İlk yardım eğitimlerimiz esnasında gerekecek bütün materyaller (Led projektör, notebook, profesyonel eğitim mankenlerimiz gibi) kurumumuz resmi ilk yardım eğitmenleri tarafından eğitiminin yapılacağa salonlara getirilmektedir. Sertifikalı ilk yardım eğitimleri, hizmet verdiğimiz kurumun ilk yardım dersi almak istediği günlük saate göre 2 ile 4 gün arasında sürebilmektedir.

Eğitim Programı

Eğitim programı Uluslarası standartlara ve kriterlere göre belirlenmiş olup Sağlık Bakanlığı'nca onaylanmış İlk Yardım Yönetmeliği'nde yer alan içeriğe sahiptir . Vaka çalışmaları, role-play (rol yapma/canlandırma), video sunumları ile teorik ve pratik uygulamaları içermektedir. Eğitimde katılımcılara " Temel İlk Yardım Uygulamaları Eğitim Kitabı" mız ve çalışma soruları verilmektedir.

Eğitim konuları:
Genel ilk yardım bilgileri 

Hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi 
Temel yaşam desteği 
Kanamalarda ilk yardım 
Yaralanmalarda ilk yardım 
Yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım 
Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım 
Bilinç bozukluklarında ilk yardım 
Zehirlenmelerde ilk yardım 
Hayvan ısırmalarında ilk yardım 
Göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım 
Boğulmalarda ilk yardım 
Hasta/yaralı taşıma teknikleri

Kayıt İçin Gerekli Evraklar

İlk Yardım Eğitimi programına katılmak için nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğraf yeterlidir.

Sınav Sistemi

Katılımcılar eğitim sonunda değerlendirme sınavına tabi olurlar. Sınav tarihi kuruluşların talepleri ön planda tutularak her ilin İl Sağlık Müdürlüğü Acil Şube Müdürlüklerinden kurumumuz tarafından alınır. Acil Şube Müdrülüğünün onay verdiği bir lokasyonda sınav gerçekleştirilir. Sınav teorik ve uygulamalı olarak iki bölümde değerlendirilir. Bakanlıkça katılımcılara verilen sınav hakkı “2” dir ( Merkezi Sınav Sistemi ). Sınavda 100 üzerinden 85 ve üzeri puan alan katılımcılar başarılı kabul edilir.

Sertifikasyon ve Geçerlilik Süresi

Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı  “İlk Yardımcı Sertifikası” ve “İlk Yardımcı Kimlik Kartı” verilir. Sertifika ve kimlik kartının geçerlilik süresi 3 (üç) yıldır. Merkezimiz tarafından verilen eğitimler tarafımızdan takip edilmekte ve 3 yıllık sürenin bitimine yakın kişi ve kurumlar bilgilendirilmektedir. İlk Yardım Güncelleme Eğitimi ile sertifika geçerlilik süreniz  3 (üç) yıl uzamaktadır.